lauantai 19. tammikuuta 2013

SAVULOHISALAATTIA ja hunajaisia sieniä



Lauantain salaatti-illat jatkuvat... vuorossa olisi savulohisalaattia ja paistettuja sieniä hunajalla ja balsamiviinietikalla maustettuna. 


Tähän aikaan vuodesta on hiukan niukahko tuo suomalaisten vihannesten valikoima. Mutta yritän kuitenkin suosia suomalaista, joten salaattiin laitoin mitä meidän lähikaupasta löytyi eli jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, kevätsipulia, ruohosipulia. Kaikki siis kotimaisia...





Valitsin kalaksi palan kirjolohipalvirullasta, joka on maustettu ja sitruunamarinoitu. Se on todella maukasta, joten sopii mainiosti salaatteihin sekä erilaisiin mousseihin ja tahnoihin.

 

 

Hunajaiset sienet


3 dl sieniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
timjamia
2 rkl hunajaa
4 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl ruohosipulisilppua
suolaa ja mustapippuria

Käytin kuivattuja sieniä, ymmärrettävistä syistä... ulkona on yli kymmenen astetta pakkasta ja lumikinokset :) Kiitos ystäväni, joka oli sieniä kerännyt ja kuivannut, minulla oli niitä kuivattuina!

Laitoin 3 dl kuivattuja sieniä veteen likoamaan noin 15 minuutiksi. Sitten laitoin sienet ja myös osan liotusvedestä paistinpannulle ja haudutin sieniä niin, että vesi imeytyi sieniin. Lisäsin lorauksen oliiviöljyä ja paistoin sieniä noin viisi minuuttia. Sitten pannu pois levyltä.


Lisäsin sitruunamehun, timjamin (kuivattuna, kun ei ollut tuoretta), hunajan ja balsamiviinietikan sekä  lorauksen öljyä. Keitin miedolla lämmöllä muutaman minuutin, kunnes keitos oli siirappimaista. Lisäsin ruohosipulin, hienoa merisuolaa ja pippuria. Kypsensin vielä minuutin verran.





Laitoin kuumana salaatin päälle... ja oli todella maukasta! Määrä riitti kahteen ruokaisaan salaattiannokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti