sunnuntai 20. tammikuuta 2013

MADETTA UUNISSA



Madesesonki jatkuu edelleen! Yleensä kutuajan jälkeen made häviää kalatiskeiltä, vaikka hyvää syotävää se on koko vuoden. Vastoin vanhoja uskomuksia made on maukas kala myös kesällä, koska se elää ja uiskentelee viileässä syvällä vesistöjen pohjalla.

Meillä siis nautitaan mateesta niin kauan kuin sitä vielä saa... Tällä kertaa uunissa paistettuna smetanamajoneesilla kuorrutettuna!  



Aineet:

500 g madefilettä
200 g ohuita siivuja kylmäsavukirjolohta
kevätsipulia, suolaa, pippuria

Kuorrute: 1 prk smetanaa
                 3 rkl majoneesia
                 yrttejä

Laita madefileet uunivuokaan. Ripottele päälle ripaus suolaa ja pippuria. Muista kuitenkin, että kylmäsavulohi on voimakassuolaista, joten suolan voi jättää poiskin, jos on tottunut vähäsuolaiseen ruokaan. Laita kevätsipulisilppu fileiden päälle.

Lado ohut kerros lohisiivuja fileiden päälle. Sekoita smetana, majoneesi ja yrtit keskenään.
Minä käytin Auran kurkkumajoneesia, koska se oli ainoa suomalainen majoneesi, joka lähikaupastani löytyi. Sopi hyvin tähän ruokaan. Yrtteinä oli tuoretta basilikaa ja ruohosipulia.
Levitä smetanamajoneesi vuokaan kalojen päälle.

Paista uunissa 200 asteeseen noin 25 minuuttia. Tarjoa perunamuusin tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti