tiistai 1. tammikuuta 2013

LOHISASHIMIA soijamarinoituna


Joitakin vuosia sitten tein soijamarinoitua lohisashimia Tina Nordströmin ohjeen mukaan. Muistelin eilen reseptiä, joten lienee hiukan muunneltu alkuperäisestä.
Todella maukasta syötävää illanistuijaisiin, jos vain pitää "raa'asta" kalasta.

Varsinaisesti sashimi tarkoittaa japanilaista ruokalajia, jossa ohueksi viipaloitu raaka kala tai liha dipataan soijaan ja wasabiin. Niinpä tämä lienee muunnos sashimista, koska lohipalat marinoidaan dippikastikkeessa ;)

Marinointiliemi:

0,5 dl sitruunan mehua
0,5 dl soijaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä

Lohifilettä nahattomana noin 400 g, josta leikataan ohuita tankoja ja laitetaan marinoitumaan liemeen pariksi tunniksi. Jos palat ovat paksuja, voi marinoida pitempäänkin. Jos lohi viipaloidaan ohuiksi siivuiksi, riittänee marinointiajaksi n. 1,5 tuntia. Muista varmistaa, että lohi on todella tuoretta ja merestä. Ei mitään vacuumilohta, koska lohta ei siis kypsennetä mitenkään.



Tarjoillaan vihersalaatin kanssa, johon tein kastikkeen kermaviilistä ja wasabista. Kastikkeen voi myös sekoittaa salaatin sekaan.

Salaatinkastike: 1/2 prk kermaviiliä, 1 rkl wasabia, sitruunan mehua, ripaus suolaa ja pippuria.

2 kommenttia:

  1. Mikä tuo ruma kala on tuossa ylhäällä?

    VastaaPoista
  2. Se on härkäsimppu :) Tuli joskus meille kalakauppaan muiden kalojen mukana. En tehnyt siitä ruokaa,,,otin vain kuvan, kun oli niin "söpö" :)

    VastaaPoista