sunnuntai 27. tammikuuta 2013

MUIKKUPIZZAA ilman jauhoja

 



Minä en ole kovinkaan suuri pizzanystävä, mutta jostain selittämättömästä syystä alkoi tekemään mieli pizzaa!

En ole mikään karppaaja, mutta kun tuo vehnäjauho ei  oikein sovi minun vartalolle... niinpä surffailin etsimässä karppipizzanpohjan ohjetta ja löysin erittäin mielenkiintoisen ohjeen...
monkeyfood.net blogista löytyi ohje, jota oli pakko kokeilla! Pohjaan tarvitaan vain 5 kananmunaa ja ripaus suolaa! Kyllä! Siinä kaikki mitä tarvitset pohjaan, viisi kananmunaa :)

Täytteet: -purkki Viitasaaren kalatuotteen muikkusäilytettä
               - paketti pekonia
               - pari punasipulia
               - puolikas aurajuustokolmio                   
               - purkki tomaattipyrettä
               - juustoraastetta
               - oreganoa ja pippuria












Pilko pekoni ja sipuli pieniksi.




Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen ja voitele uunipellille levitetty leivinpaperi öljyllä.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, kunnes vaahto pysyy kulhossa vaikka kääntäisit kulhon ylösalaisin. Vatkaa vielä sen jälkeenkin hetki. Kääntele sekaan keltuaiset ja ripaus suolaa. (Jätä suola pois, jos käyttämäsi täytteet ovat kovin suolaisia)

Levitä massa leivinpaperille ja paista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia. Ruskista sillä aikaa pekoni ja sipuli.

Mausta tomaattipyre oreganolla ja pippurilla ja levitä se pohjalle. Levitä muut täytteet tasaisesti pohjan päälle. Minä käytin tällä kertaa Viitasaaren kalatuotteen muikkusäilykettä tomaattikastikkeessa, mutta tuoreet savumuikutkin käy hienosti.
Paista pizzaa uunissa vielä noin 15 minuuttia.

Pohja oli tosi ohut ja todella hyvä. Ei mikään munakas tai marenki, vaikka sitä hiukan pelkäsin ;)  Raati (pari kaks´kymppistä miestä) oli kyllä sitä mieltä, että perinteinen pohja olisi parempi, mutta minusta tämä pohja oli loistava, suorastaan suussa sulava, eikä syönnin jälkeen tullut ähkyä oloa, kuten monesti pizzan jälkeen tulee. Suosittelen todellakin kokeilemaan!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti