sunnuntai 6. tammikuuta 2013

PANEROITU SIIKAFILE


Tämän päivän menussa meillä oli pääosassa siika. Pannulla voissa paistettu kala on vaan niin hyvää! Paneroituna tai ilman, kumpikin käy.!

Kalan leivitykseen on eri jauhojen lisäksi useita vaihtoehtoja. Hapankorput, juustonaksut, corn flakesit, muutamia mainitakseni... vain mielikuvitus on rajana. Tänään minä käytin paahdettua sipulirouhetta, jota saa lähes joka kaupasta valmiina. Niin pääsee hiukan helpommalla :)


Siikafile kannattaa paistaa nahallisena. Nypin vain ruodot pois, jotta syöminen olisi mukavampaa. Maustoin siikafileet suolalla ja pippurilla ja paistoin fileitä voissa pannulla muutaman minuutin kummaltakin puolelta. Puolitin fileet, jotta niitä oli helpompi käsitellä, koska vasta sen jälkeen pyörittelin filepaloja sipulirouheessa. Sipulirouhe kärähtää aika helposti liikaa, joten panerointia ei kannata tehdä heti alkuun.
Sitten paneroidut siikafileet taas pannulle mietoon lämpöön paistumaan ihan vähäksi aikaa. Valmis! Niin yksinkertaista, mutta hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti