torstai 14. helmikuuta 2013

SIIKATARTAR med avokado

 


Tässä olisi loistava alkupala tai napostelupala illanistujaisiin. Ja vielä helppo ja nopea tehdäkin.

Tarvitset: pari merestä ongittua siikafilettä
                merisuolaa
                avokadon (itse käytin puolikkaan)
                sitruunan mehua
                ruohosipulia
                tilliä
                ripaus valkopippuria

Nypi siikafileistä ruodot pois. Ripottele merisuolaa fileille kauttaaltaan ja anna suolaantua pari tuntia. Pyyhi sen jälkeen suola pois ja pilko siikafileet pieniksi paloiksi. Kuori ja silppua myös avokado sekä ruohosipuli ja tilli. Mausta avokado sitruunan mehulla. Sekoita kaikki aineet keskenään ja maustaa pippurilla.


Painele muotilla ruisleivästä paloja. Voit käyttää hyvin myös vaikka juomalasia. Itselläni sattui olemaan aaltomallinen muotti, joten käytin sitä.

















Levitä siikatartar leipäpalojen päälle.


Koristele tillillä.




Smaklig måltid!
Ps. näin ystävänpäivänä olisi toki voinut tehdä sydämenmuotoisia leipiä,,, mutta enpä alkanut hempeilemään :)

Hyvää ystävänpäivää  kuitenkin kaikille ystäville ja tutuille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti