tiistai 19. helmikuuta 2013

First real food potlock in Jyväskylä

 

ja meillä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisit saanut olla mukana :)


On tämä sosiaalisen median maailma vaan hienoa . Täällä voi tutustua aivan upeisiin ihmisiin, joihin tuskin olisin muuten törmännyt, vaikka ei tämä meidän kaupunki niin kovin iso olekaan.

Olen pitänyt tätä blogia nyt vasta viidenkymmenen päivän ajan! ja viime perjantaina olin ensimmäisillä nyyttikesteillä, jossa oli mukana 4 ruokabloggaajaa Jyväskylästä.

Liityin siis jokin aika sitten facebookissa  Jyväskylä Foodies ryhmään, jonka jäsenet ovat kiinnostuneita puhtaasta, oikeasta ruuasta. (Ryhmään voi muuten liittyä, jos aihe kiinnostaa) Lähiruoka, luomuruoka ja mahdollisimman vähän prosessoitu ruoka on se, mistä me olemme kiinnostuneita. Ja ennen kaikkea terveellisestä ja hyvänmakuisesta ruuasta!



Kokoonnuimme ensimmäistä kertaa yhdessä hyvän ruuan äärelle. En siis varsinaisesti tuntenut ketään ennestään.... ja neljä meistä sattui olemaan ruokablogaajia. Tosin muut kolme olivat paljon kokeneempia konkareita kuin minä eli mukana menossa oli Sita Real Food Suomi, Teemu thetki ja Jenni Pikku Leijona ja puoli valtakuntaa. Kaikki aivan mahtavia blogeja. Kannattaa tutustua, ellet jo ole tutustunut!

Työnjako oli loistava: Minä toin kalat (yllätys!), pari kappaletta Keiteleen kuhaa. Sita perkasi kalat. Teemu maustoi kalat. Ja Jenni toi juomat. Kyllä yhteistyö toimii :)
Ja olihan meillä siellä paljon muutakin syötävää, mutta minä kun kerron vain kaloista...




Siis poistimme kaloista sisukset. Suomut ei haittaa mitään, jos ei syö nahkaa. Teimme viiltoja kalannahkaan. Minä tein viilloin myös kalan sisälle ruodon viereen, jotta saimme mausteet paremmin paksuun kohtaan.






Kala maustettiin Teemun tekemällä mausteseoksella, jonka ohje löytyy thetki blogista. Kalan sisään laitettiin myös yrttejä, persiljaa ja korianteri. Ja sitten sitrunaviipaleita viiltoihin. Lisäksi Teemu laittoi kalan sisälle hänen omaa tosi  maukasta T-BBQ kastiketta. Sopii muuten älyttömän hyvin vaaleallekin kalalle, vaikka onkin mausteista kastiketta.




Sitten kalat uuniin... ensin kuhat joutui giljotiiniin, koska eivät mahtuneet päineen uunivuokaan. Mutta ei hätää, Sita lupasi keittää niistä seuraavana päivänä lientä, joten eivät menneet hukkaan.

siis uuniin 175 asteeseen noin 30 - 45 minuutiksi.




Tässä puoliksi syödyt kalat, joihin on vielä lisätty yrttejä ja ihanaa T-BBQ-kastiketta.
Ja hyvää oli! Ei jäänyt tähteiksi kuin hiukan ruotoja ja nahkaa...

Kiitos ystävät mukavasta illasta!
Hope I could see you all soon!

3 kommenttia:

  1. Huippuilta meillä tosiaan oli. Seura oli mitä parhainta, sapuskasta puhumattakaan :) Näitä lisää ;)

    Nää miitit on kyllä ollut bloggaamisessa just niitä parhaita juttuja!! Mukava tavata samanhenkisiä ihmisiä.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Olen täysin samaa mieltä :) Täytyy suunnitella uusia tapaamisia ja tapahtumia,,, aiheethan meiltä ei kyllä lopu ;)

    VastaaPoista