Avokadokastike:
1 kypsä avokado
100 g suolakurkkua
1 prk kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus chilipippuria
1tl murskattua korianteria
2 rkl hienonnettua tilliä
Halkaise ja kuori avokado. Kuutio avokado ja suolakurkku pieniksi paloiksi. Mausta avokadokuutiot sitruunanmehulla. Sekoita avokado, kurkku, tilli ja kermaviili keskenään. Lisää korianteri ja chilipippuri. Purista kastikkeeseen valkosipulinkynnet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita kastike jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun paistat kalafileet.
Paista vaalean kalan fileitä pannussa. Ripottele kalafileille hiukan suolaa ja mustapippuria. Laita kypsät fileet tarjoiluastialle ja nostele avokadokastike fileille. Koristele tillillä.
Varaa puhdasta kalaa noin 150 g ruokailijaa kohti. Minä paistoin tällä kertaa kuhafileitä, mutta tämä kastike sopii mainiosti mille kalalle tahansa. Näin lähellä vappua voin suositella kastiketta myös savukalalle, josta saat helposti evästä vaikka piknikille... jos vain keli sellaiselle houkuttelee :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti