tiistai 4. huhtikuuta 2017

Tex-Mex silakkapihvit


 Silakka on meressä elävä mahtava raaka-aine maukkaisiin ja terveellisiin ruokiin. Yksi minun lempikaloistani, vaikka sisämaassa olenkin syntynyt ja elänyt! Siitä saa tehtyä niin monia erilaisia ruokia. Silakka on ehkä monipuolisin kala, mitä meidän vesistä löytyy.
Silakkafilettä saa valmiina kalatiskiltä. Vaikka monet vanhemmat asiakkaat ovat sitä mieltä, että vain itse fileerattu silakka on hyvää, niin voin vakuutta, että valmis silakkafilekin on todella hyvä!  Kunhan se vain on tuoretta, kuten se kunnon kalakauppiaalla on :)







Pro kala ry  tekee hyvää työtä tiedottaakseen kala-alasta ja lisätäkseen kalankulutusta. Tässä linkistä http://www.prokala.fi/ pääset heidän sivuilleen. He mm. julkaisevat reseptivihkosia eri kaloista. Kokeilemani resepti löytyy Seitsemän sortin silakkaa -vihkosesta!

minun käyttämäni aineet:

400 - 500 g silakkafileitä
2 - 3 rkl tacokastiketta
100 g paprika-chilituorejuustoa
2 dl nacho maissilastuja (miedosti suolattuja)
1 dl emmental juustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilipippuria
suolaa

Lohkoperunat:
6 perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
grillimaustetta
suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi (veneen
mallisiksi). Laita perunalohkot kulhoon. Ripottele perunoille paprikajauhe, suola, grillimauste sekä öljy. Pyörittele perunalohkoja kulhossa, jotta mausteet sekoittuvat kaikkialle ja kaada perunat sitten pellille leivinpaperin päälle. Paista perunalohkoja yksinään n. 10 - 15 minuuttia.


 Sekoita tuorejuusto ja tacokastike keskenään. Minä käytin mietoa kastiketta, mutta vahvempi (jopa hot) kastike olisi ollut ihan paikallaan. Minä en pidä kovin mausteisista ruuista, mutta silakka on niin voimakkaanmakuinen kala, että se kestää mausteita hyvin.



Levitä silakkafileet nahkapuoli alaspäin muovin päälle leikkuulaudalle. Ripottele pikkuisen suolaa fileille. Laita nokare juusto-maustekastikeseosta joka toiselle silakkafileelle. Nosta tyhjät fileet nahkapuoli ylöspäin kansiksi.




Murskaa maissilastut pieniksi. Sekoita niihin juustoraaste, paprikajauhe ja chilipippuri. Voit laittaa silakkapihvit pellille perunoiden viereen, jos ne mahtuvat. Tai laita ne uunivuokaan. Ripottele juustoraaste-maissilastuseos pihvien päälle.  Paista silakkapihvejä ja perunoita n. 15 - 20 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja kypsiä.


Maukasta ja hyvää ruokaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti