tiistai 9. toukokuuta 2017

Katkarapukastike ja paistettua kalaa

Lauantaina jäi meillä kalaliikkeessä myymättä muutama kuhafile. Lisäksi susheja varten olin sulattanut jokusen jättikatkaravun pyrstön, jotka jäi käyttämättä. Eihän siinä sitten auttanut kuin ottaa ne itselle ja tehdä niistä sunnuntaina jotain "jämäruokaa". Eihän niitä nyt voinut roskiin heittää! Ne on näitä tämän työn etuja, että voi hyvällä omallatunnolla herkutella hiukan paremmillakin raaka-aineilla.

Tosin minusta hyvä ruoka on niitä elämän pieniä iloja ja erittäin harvoin siitä omantunnontuskia tulee... paitsi ehkä suklaasta silloin tällöin :)



Katkarapukastike

1 sipuli
1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kalalientä
2 dl kermaa
n. 150g katkarapuja
puolikkaan sitruunan mehu

Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit pannulla voin kera. Lisää pannulle jauhot ja kääntele hetken aikaa. Kaada pannulle kalaliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää sitten kerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi katkaravut ja sitruunamehu. Kiehauta kastike. Jos lisäät kastikkeeseen jäiset katkaravut, niin keitä kastiketta hetken ajan. Minä tosiaan käytin sulatettuja rapuja, joten kastike vain kiehautetaan, jotta katkaravut eivät sitkisty.

Paista kuhafileet pannussa voin kera. Tarjoile esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Ja tämä kastike tietenkin sopii myös muidenkin kalojen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti