lauantai 13. toukokuuta 2017

JUUSTOINEN KALAKEITTO




Juustoisen kalakeiton reseptin löysin jälleen Pro Kalan ohjeista, mutta hiukan sitä muokkasin. Minun mielestä, vastoin huippukokkien mielipidettä, kalan pitää olla kypsää keitossa! Kun kalapalat laittaa kylmään veteen kiehumaan saman aikaan kuin perunat, eivät ne hajoa. Näin saat makuakin keittoon paljon paremmin.

Ainekset:

400 g nahatonta siikafilettä (tai jotain muuta vaalealihaista kalaa)
1 sipuli
nokare voita
1 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1 pkt sulatejuustoa
mustapippuria
tilkka valkoviiniä
tilliä

Kuori ja pilko perunat. Leikkaa siikafileet reiluiksi paloiksi. Pilko sipuli ja kuullota se voissa pannulla. Laita kattilaan perunat, sipuli ja siikafileet. Murenna kalaliemikuutiot päälle ja lisää vesi. Anna kiehua niin kauan, että vesi on kuumaa. Ota sitten keitosta eroon kuumaa lientä 1,5 - 2 dl  ja sulata juusto siihen. Kaada sulanut juustoliemi keittoon ja sekoita varovasti. Lisää tilkka valkoviiniä. Mausta keitto mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Keitto on valmis, kun perunat ovat kypsiä. Lisää tillisilppua juuri ennen tarjoilua.



Keittoon kelpaa hyvin talon huonoin viini. Minulla nyt ei sattunut olemaan kuin Ranskasta tilattua valkoviiniä :) Chateau Carsinin Suomi 100 v. viini. Mutta oikein hyvin se maistui keitossakin, mutta vielä paremmalta keiton kanssa nautittuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti