lauantai 1. joulukuuta 2018

SAVUSILAKKA-HAPANKORPPURULLAT






Ensimmäinen joulukuuta 2018 


23 yötä jouluun ja lauantai-illan tarjottavana hapankorppurullat, joiden sisällä on erittäin maukasta savusilakkatahnaa.
Tässä ohje, joka sopii mainiosti pikkujouluihin, illanistujaisiin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhlintaan!

Savusilakkatahna

8 kpl Sundomin savusilakoita
1 prk smetanaa
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienoksi silputtua purjoa
2 valkosipulinkynttä
ripaus mustapippuria

lisäksi tarvitset

hapankorppuja
4 dl maitoa
koristeeksi esim. rosepippuria ja tilliä


Valmista ensimmäiseksi tahna. Ruodi savusilakat mahdollisimman tarkasti. Silakan ruodot ovat hyvin ohuet, joten ne eivät varsinaisesti haittaa, mutta miellyttävämpi syödä sihtikurkkujenkin. 
Silppua purjo pieniksi paloiksi.
Pieni ruodittu silakka vielä haarukalla ja lisää sitruunamehu, silputtu purjo sekä mustapippuri. Purista valkosipulinkynnet sekaan ja sekoita.
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Lisää ne savukalaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria. Laita tahna jääkaappiin maustumaan.










Kastele hapankorppuja maidossa hetken aikaa ja lado ne sitten leivinpaperille. Anna hapankorppujen levätä siinä noin 15 minuuttia, jotta ne pehmenevät ja pystyt rullaamaan ne.


Levitä savukalatahnaa noin 3/4:lle  hapankorppua. Rullaa hapankorput. Leikkaa rullat kahtia ja laita  ne pystyasentoon tiiviisti toisiaan vasten tarjoilulautaselle. Nosta lautanen jääkaappiin vetäytymään vielä ainakin pariksi tunniksi.
Ja sitten rullat ovat valmiit nautittaviksi!






Tämä savukalatahna sopii mainiosti myös tarjottavaksi sellaisenaan vaikka suolakeksien päällä, jos et halua rullailla...








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti