Ensimmäinen joulukuuta 2018
23 yötä jouluun ja lauantai-illan tarjottavana hapankorppurullat, joiden sisällä on erittäin maukasta savusilakkatahnaa.
Tässä ohje, joka sopii mainiosti pikkujouluihin, illanistujaisiin tai vaikka itsenäisyyspäivän juhlintaan!
Savusilakkatahna
8 kpl Sundomin savusilakoita
1 prk smetanaa
1/2 prk ruohosipulituorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl hienoksi silputtua purjoa
2 valkosipulinkynttä
ripaus mustapippuria
lisäksi tarvitset
hapankorppuja
4 dl maitoa
koristeeksi esim. rosepippuria ja tilliä
Valmista ensimmäiseksi tahna. Ruodi savusilakat mahdollisimman tarkasti. Silakan ruodot ovat hyvin ohuet, joten ne eivät varsinaisesti haittaa, mutta miellyttävämpi syödä sihtikurkkujenkin.
Silppua purjo pieniksi paloiksi.

Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään. Lisää ne savukalaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa pippuria. Laita tahna jääkaappiin maustumaan.
Kastele hapankorppuja maidossa hetken aikaa ja lado ne sitten leivinpaperille. Anna hapankorppujen levätä siinä noin 15 minuuttia, jotta ne pehmenevät ja pystyt rullaamaan ne.

Ja sitten rullat ovat valmiit nautittaviksi!
Tämä savukalatahna sopii mainiosti myös tarjottavaksi sellaisenaan vaikka suolakeksien päällä, jos et halua rullailla...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti