sunnuntai 10. tammikuuta 2016

SILAKKAPIHVIT UUNISSA

Juhlapyhät on juhlittu ja joulukoristeet pakattu taas vuodeksi laatikoihin. Nyt voi palata arkeen ja nauttia jälleen normaalista elämästä. Uuden vuoden lupauksia en tehnyt tänä vuonna lainkaan, kun ei ne oikein tahdo toteutua kuitenkaan :) Yritän kuitenkin olla hiukan aktiivisempi tämän blogini kanssa... viime vuonna olinkin ihan hillittömän laiska. Ruokaa kyllä laitoin, mutta jotenkin en saanut aikaiseksi päivitellä niitä tänne. Nyt siis uusi into päälle!


Vaikka jouluruuat ovatkin aivan ihania, kaipaa niiden jälkeen arkiruokaa. Niinpä meillä syötiin sunnuntaina arkisesti silakkapihvejä ja perunamuussia... Ja hyvää oli!

SILAKKAPIHVIT

Tarvikkeet:
800 g silakkafileitä
puolikas sitruuna
mustapippurijuustoa
tilliä
suolaa
valkopippuria
jauhettua paprikaa


Lado silakkafileet kelmun päälle nahkapuoli alaspäin. Purista sitruunamehua silakkafileille, Ripottele kaikille fileille suolaa ja valkopippuria. Laita mustapippurijuustoa  ja tilliä joka toiselle fileelle. Käännä sitten täytteettömät fileet toisten fileiden päälle nahka puoli ylöspäin.

Laita leivinpaperi uunipellille ja sitten silakkapihvit riviin paperin päälle. Ripottele pihvien päälle vielä hiukan jauhettua paprika, niin saat pihveille kauniimman värin, koska uunissa silakkapihvit eivät ruskistu niin kauniisti kuin pannulla paistaen.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.



Tietenkin pannulla voissa paistaen pihvit olisivat ihan parhaita, mutta uunissa laitto on niin paljon vaivattomampaa. Ja perunamuussin kanssa nämäkin maistuu todella hyvältä!


Mahtavaa ja maukasta uutta ruokavuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti