torstai 14. toukokuuta 2015

PAISTETTUA KUHAA JA MUNAKASTIKETTA

Se olisi sunnuntai jälleen ja aikaa tehdä ruokaa. Tai siis helatorstaihan tänään on, mutta yrittäjälle tällainen harvinainen vapaapäivä keskellä viikkoa tuntuu aina sunnuntailta. Meinaa arkisin ruoanlaitto jäädä vähäiseksi, kun tuntuu että illat ovat niin lyhyitä. Mutta ehkä ne illat tästä pitenevät, kun valoa saadaan enemmän... :)

Tänään paistettiin kuhafileitä pannussa ja tein kananmunakastikkeen kyytipojaksi.


Kananmunakastike kalalle

4 kananmunaa kovaksi keitettyinä
2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
tilliä
3 rkl matjessillin lientä
suolaa ja valkopippuria

Silppua valmiiksi keitetyt kananmunat. Pieni sipulit hienoksi. Jätä molemmat odottamaan kastikkeen valmistumista. Silppua myös tilli valmiiksi.
Sulata voi kasarissa ja siivilöi siihen jauhot. Älä anna niiden ruskistua. Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa samalla, jotta kastike ei paakkuunnu. Anna kastikkeen poreilla reilu viisi minuuttia. Sekoita kastiketta välillä. Mausta suolalla ja valkopippurilla maun mukaan. Lisää kananmunat ja sipuli kastikkeeseen. Anna kastikkeen poreilla vielä noin viisi minuuttia. Mausta matjessillin liemellä. Lisää tillisilppu juuri ennen tarjoilua.


Paista kuhafileet paistinpannussa voin kera. Tämä kastike sopii mainiosti mille tahansa vaalealihaiselle kalalle. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti