lauantai 2. toukokuuta 2015

GRAAVILOHI PANNULLA



Jos on vapulta jäänyt graavilohisiivuja syömättä, niin niistä saa loistavan salaatin lisäkkeen paistamalla pannulla. Meillä jäi tänään jokunen graavimerilohisiivu myymättä, joten ei muuta kuin kotiin ja "lohipekonin" paistoon...



Paista ohuet graavilohisiivut molemmin puolin kuumalla ja kuivalla paistinpannulla. Pannulle ei tarvitse voita tai öljyä, koska lohi on itsessään tarpeeksi rasvainen. Ripottele hiukan pippuria lohisiivuille.




"Lohipekoni" sopii mainiosti paitsi salaatille, niin myös leivän päälle ja varsinkin aamupalalla tarjoiltavaksi munakkaan tai munakokkelin kanssa pekonin sijaan.




Tein salaatin kastikkeeksi helpon ja nopea sinappikastikkeen. Tämä kastike on hyvää myös graavilohen tai vaikka hiillostettujen nahkiaisten kanssa tarjottavaksi.

 Helppo sinappikastike


1 dl sinappia
2 tl sokeria
1 dl öljyä
0,5 dl kylmää vettä
 ripaus valkopippuria

Sekoita ensin sokeri sinapin joukkoon. Kaada öljy nauhana sinappiin  ja sekoita samanaikaisesti voimakkaasti, koska seos juoksettuu helposti. Sinappi-sokeri-öljyseoksen tulee olla samettimainen. Lisää kylmä vesi ja mausta pippurilla maun mukaan. Voit lisätä halutessa kastikkeeseen esimerkiksi tilliä tai muita yrttejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti