sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

SAVUMUIKKUVOILEIPIÄ ja formulaa

Yksi paheistani on formulat! Mitenkään muuten ei penkkiurheilu erityisemmin kiinnosta, mutta nuo formulat on pakko katsoa... vaikka aurinko paistoi tänään taivaantäydeltä ja lämmintä piisasi, niin minä tein kello 14.50 pesäni sohvan nurkkaan. Mutta ei hätää, kun laittaa sälekaihtimet tiukasti kiinni, niin ei tuo aurinko paljon haittaa :)

Ja tietenkin evästä pitää olla, että jaksaa... tällä kertaa Savumuikkuvoileipiä



Kesällä ihan parasta ovat tuoreet, perinteisesti savustetut Keiteleen muikut. Ja nehän sitten syödään tietenkin ihan kokonaisena päineen kaikkineen :)





Tein kahdenlaisia leipiä, joihin molempiin tuli muikkuja ja kananmunaa. Ensimmäiseen versioon tarvikkeet ovat ruisleipää, voita, varhaiskaalia, keitettyjä kananmunia siivuina, savumuikkuja sekä T*mun Kesätomaattikastiketta, joka sopi aivan loistavasti näihin leipiin. Sekä savumuikkuja että T*mun Kesätomaattikastiketta on myytävänä meillä, Kalaliike Mäkisellä




Toiseen leipään tein kananmunavoita. Alimmaiseksi laitoin jääsalaattia, sitten kananmunavoita ja päälle savumuikkuja jälleen, mutta tällä kertaa otin muikuista pelkät fileet. Tämä versio sopii myös niille, jotka haluavat kalansa ilman ruotoja ja päätä.



Kyllä näillä eväillä jaksoi... niin ja Kimi ajoi hienosti toiseksi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti