torstai 7. maaliskuuta 2013

LOHI-AVOKADONYYTIT

Kyllä meidän perheessä välillä muutakin syödään kuin kalaa :) mutta lähes päivittäin on kalaa kuitenkin jossain muodossa, vähintään graavisiivuja leivän päällä, jos ei muuta. Minä itse tietenkin syön kalaa joka päivä, töissä kun on kalaa mistä valita.

Muistathan, että terveyssuosituksien mukaan kalaa tulisi jokaisen syödä vähintään 2 - 3 kertaa viikossa. Sitä suositusta ei ole vaikea toteuttaa, koska kala on helppo ja nopea valmistaa ruuaksi. Suomalaisia kalalajeja on monia ja monenmakuisia, joista varmasti löytyy vaihtelua ja jokaiselle oma suosikki, vaikka kaikki lajit eivät maistuisikaan.

Tällä kertaa meillä  oli pääruuaksi liharuokaa, mutta tein kalasta alkupaloja...
savulohi-avokadonyyttejä. Olkaa hyvä!



Tarvitset nyytteihin
                                     savulohta
                                        avokadon
                                           sitruunan
                                              ruohosipulia
                                                 salaatinlehtiä
                                                    pippuria




Minä käytin palan savukirjolohipalvia, joka on ennen palvausta sitruunamarinoitu ja erittäin maukasta.


Siis ruodi ja murenna savulohi. Mausta pilkottu avokado sitruunan mehulla. Sekoita kalasta ja avokadosta tahna. Lisää tahnaan ruohosipulisilppua ja tarvittaessa pippuria ja suolaa maun mukaan.



Laita tahnaa salaatinlehdelle ja kääri sitten lehti nyyttiksi, vähän niin kuin "lahjapaketti". Sido nyytti ruohosipulilla kiinni.







Nyytit on nopea ja helppo tehdä. E&T -raati tykkäsivät nyyteistä myös. Tosin E sanoi, että vähän on niin kuin söisi paketoitua salaattia... Niin no... oikeastaan niinhän ne onkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti