maanantai 18. maaliskuuta 2013

PESTOKUHAA

 Sunnuntain päivälliselle laitoin vaihteeksi kalaa :) Valitsin raaka-aineeksi kuhafileet, jotka helposti saa ruodottomiksi. Halusin kokeilla peston tekemistä, koska en ole ennen sitä tehnyt. En nimittäin ole erityisemmin pitänyt pestosta, mutta itse tehty pesto olikin tosi hyvää! Ja se oli kaiken lisäksi yllättävän helppo tehdä.
Ja jotenkin pestolle sopi kumppaniksi tomaatti. Siispä kuhafileitä pesto ja tomaattipedillä... hmm... ehkä tämä yhdistelmä ei ensimmäisenä tule mieleen, mutta toimi muuten tosi hyvin.


Ensin valmistetaan pesto.
Sen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi.








PESTO

3 dl basilikanlehtiä                                               
2 dl oliiviöljyä
3 dl parmesanraastetta
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä
3 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet pannulla. Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja lisää lopuksi öljy.
Jos et käytä koko pestoa, niin se säilyy  kyllä viikon verran jääkaapissa.



 Sitten
      leikataan
                kuhafileistä
                               loputkin
                                         ruodot
                                                 pois!















Laita ruodottomat kuhafileet uunivuokaan.

Levitä päälle pestoa ja tomaattiviipaleita.









 Ja niiden päälle vielä kerros kuhafileitä. Ja sitten vielä pestoa pintaan.
 Paista 180 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Oli todella maukasta! Raati E&T sai lisäjäsenen A, ja kaikki pojat tykkäsivät ruuasta. On se vaan mukavaa, kun he ovat kasvaneet jo aikuisiksi ja kaikille maittaa kaikenlainen ruoka. Kun vähän aikaa asuu omillaan, niin ei ole enää varaa nirsoilla :)











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti