tiistai 26. maaliskuuta 2013

KELTAISTA PÄÄSIÄISEEN


Pääsiäinen lähestyy ja tietenkin pöytään täytyy saada jotain keltaista. Mitenkäs olisi Currysilakka?



Silakka on terveellistä suomalaista ruokaa! Sitähän kaikki kuluttajat tänä päivänä haluavat... ainakin kaikkien tutkimusten mukaan... Silakka on niin hyvää ja siitä voi tehdä vaikka mitä. Tällä kertaa tällaista!

Tähän reseptiin tarvitset 600 g silakkafileitä, joista otetaan nahat pois.

Ota pääpuolelta silakkafileen keskeltä etusormella ja peukalolla kiinni ja vedä ensin toinen puolisko irti ja sitten toinen. Siis aina pääpuolelta ei pystöpuolelta, näin file irtoaa helposti.








Laita nahattomat silakkafileet kypsymään etikkaliemeen yön yli.

Etikkaliemi:    1 dl etikkaa
                         5 dl vettä
                         1 rkl suolaa

 Valuta yön yli nukkuneet fileet ja sekoita ne curryliemeen. Anna maustua vähintään pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Curryliemi:      2,5 dl turkkilaista jugurttia                  
                         0,5 dl oliiviöljyä
                         2 tl     currya
                         1 tl     suolaa
                         2 rkl   hienonnettua purjoa
                         2 rkl   tillisilppua







Aivan ihanaa tuoreen ruisleivän kanssa! Ja innolla odotan uuden perunan aikaa, sillä nämä sopivat niiden kanssa aivan mainiosti,,, niin kuin tietenkin kaikki silakat :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti