maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappusushi, Sushia Vappuun!

Sushi sopii mainiosti vappulounaalle. Itse en ole
viitsinyt opetella sushin tekoa, kun meidän firmalle, Kalaliike Mäkiselle sushit valmistaa Sumeshi Food Factoryn sushimestari Tomio Tanaka. Hän tekee sushit meillä aina paikanpäällä, joten joka päivä on tuoretta sushia saatavilla. Ja hän on sen verran taitava, että turha niitä on itse ruveta räpeltämään :)





Glorian ruoka ja viini -lehdessä sushin seuraksi suositeltiin Itävaltalaista valkoviiniä, Loimer Muskateller 2011. Ja täytyy sanoa, että oli kyllä aivan loistava viini susheille. Ensi maistamalla viini tuntui minun mielestä tosi kuivalle ja jotenkin hapokkaalle, mutta sushien kanssa oli todella hyvää! Ja on muuten kaiken lisäksi valmistettu biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä.
Suosittelen siis minäkin :) 


Nyt täytyy sitten tunnustaa, että kävin pari viikkoa sitten viinikurssin... oli pakollinen kurssi opiskeluun liittyen. Sitä ennen en tiennyt viineistä yhtään mitään. Tai no joo erotin valkoisen ja punaisen viinin toisistaan :) Mutta kurssin ansiosta innostuin viineistä ja haluan oppia niistä lisää,,,, joten sillä tiellä ollaan ja opetellaan.
Tavoite olisi löytää hyviä erilaisia viinejä, jotka sopivat erilaisille kaloille. Ja tässäpä löytyi yksi hyvä susheille... onneksi on hyviä lähteitä mistä löytää viinejä, niin ei tarvitse itse kaikkia pulloja maistella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti