sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

SIIKACARPACCIO

Tässä oli helppo ja nopea ruokalaji vappubrunssille tai vappupiknikille, jos nyt joku tarkenee piknikille mennä. Ainakin meilläpäin on vielä ollut sen verran märkää, että perinteisellä piknikillä voi takapuoli kastua :) Mutta voihan sitä vappulounaan hyvin nauttia sisätiloissakin... pääasia on se, että seura on hyvää ja hauskaa!


Carpaccio tarkoittaa perinteisesti italialaista alkuruokalajia, jossa yleensä naudanliha on siivutettu kypsentämättömänä ohuiksi viipaleiksi. Ja kastikkeena käytetään maustettua öljykastiketta.
Mutta hyvinhän sen voi tehdä myös kalasta. Esimerkiksi kuha ja lohi sopivat myös hyvin, mutta minä valitsin tällä kertaa siian,,, siis muistathan jälleen käyttää merikalaa.

Siikacarpaccio

Tarvitset:

siikafileen
0,5 dl sitruunamehua
loraus oliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria

Sekoita sitruunamehu ja oliiviöljy keskenään. Ripauta mustapippuria mausteeksi.
Nypi siikafileestä ruodot ja siivuta file ohuiksi siivuiksi,,, aloittaen pääpuolelta, EI pyrstöstä päin!
Lado siivut astiaan levälleen, jotta saat öljykastikkeen tasaisesti kaikkien siivujen päälle. Levitä kastike siis siivujen päälle. Ripottele hienonnettua merisuolaa siivujen päälle.


Anna maustua jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin riippuen siitä kuinka ohuita siikasiivut ovat.
Koristele siikacarpaccio tillillä ja rosepippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti