lauantai 18. maaliskuuta 2017

Perinteinen ja helppo kalakeitto

Tänään töistä tullessani kotona odotti pari nälkäisiä suuta, joten ruokaa piti saada nopeasti ja mutkattomasti 😊 siis väsäsin perinteisen kalakeitton ilman mitään hifistelyjä! Kyllä hyvin maittoi kaikille lohisoppa ja valtakunnassa oli taas kaikki hyvin... 


Ainekset 3 - 4 hengelle:

600 g lohikuutioita
n. 800 g kuorittuja perunoita
1 - 2 sipulia kuutioina
suolaa
1 tl sitruunapippuria
tilliä
100 g kylmäsavukirjolohta siivuina tai pieninä paloina
2 dl kermaa

Laita lohikuutiot, perunat ja sipuli kattilaan. Kaada kattilaan kylmää vettä niin, että ainekset peittyvät. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä niin kauan, että perunat ovat lähes kypsiä. Lisää sitten keittoon kylmäsavulohisiivut ja kerma. Anna keiton kiehahtaa hetken. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 
Lisää tillisilppu keittoon juuri ennen syöntiä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti