tiistai 10. syyskuuta 2013

KALAISA KESÄKEITTO

Minä olen yleensä kaikkiruokainen, mutta on yksi ruoka, jota olen inhonnut lapsuudesta lähtien,,, nimittäin kesäkeitto! Vaikka kaikki ne keittoon tulevat kasvikset ovat minusta hyvänmakuisia, niin yhdistettynä maitokeittoon, ne vaan maistuvat vähemmän hyviltä.


Glorian Ruoka & viini -lehdestä (5/2013) osui silmiini kesäkeiton ohje, joten ajattelinpa kokeilla, josko se maistuisi vihdoinkin. Hiukan mukailin reseptiä ja ennen kaikkea yksinkertaistin, sillä minusta ruuanlaiton pitää olla helppoa, enkä jaksa yleensä liikoja kikkailla. Niin ja tietenkin lisään keittoon kalaa!! On tietysti makuasia, onko keitto enää varsinaisesti kesäkeitto, mutta tosi hyvää siitä tuli kuitenkin... kesäkeitoksi :)


Kaikkien vihannesten tulee olla ehdottomasti tuoreita ja kotimaisia, ei mitään pakastevihanneksia. Tietenkin parhaita ne olisivat aikaisemmin kesällä, mutta kyllä ne vieläkin maistuvat mainiosti!

Ainekset joita tarvitset:                                            

1/2 kukkakaali
2 - 3 porkkanaa
5 - 6 perunaa
1/2 l herneenpalkoja
2 - 3 sipulia
1 kyssäkaali
5 dl vettä
4 dl raakamaitoa ( tai täysmaitoa)
1 tl suolaa (meri)
valkopippuria
150 g sinihomejuustoa
150 g kylmäsavulohisiivuja

Kuori perunat ja sipulit. Pilko ne ja laita kattilaan veteen kiehumaan. Keitä niitä noin viisi minuuttia, jonka aikana kuori ja pilko porkkanat, kukkakaali ja kyssäkaali pieniksi. Tokihan voit pilkkoa ne jo aikaisemminkin, jos luulet, että aika ei riitä. Lisää ne sitten perunoiden ja sipulin kanssa kiehumaan ja keitä niitä noin neljä - viisi minuuttia.
Lisää lopuksi herneet, joita ei tarvitse keittää kuin minuutin verran. Varmista, että perunat ja vihannekset ovat kypsiä, mutta kuitenkin rapsakoita, eikä liian kypsiä.
Lisää maito ja kiehauta. Itse olen käyttänyt raakamaitoa jo pidemmän aikaa ja se sopii tähän keittoon loistavasti.
Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Lopuksi lisää homejuusto murennettuna sekä kylmäsavulohisiivut paloiteltuina. Tarjoa heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti