Tosin minusta hyvä ruoka on niitä elämän pieniä iloja ja erittäin harvoin siitä omantunnontuskia tulee... paitsi ehkä suklaasta silloin tällöin :)
Katkarapukastike
1 sipuli1 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kalalientä
2 dl kermaa
n. 150g katkarapuja
puolikkaan sitruunan mehu
Pilko sipuli pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit pannulla voin kera. Lisää pannulle jauhot ja kääntele hetken aikaa. Kaada pannulle kalaliemi ja sekoita kastike tasaiseksi. Lisää sitten kerma ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää lopuksi katkaravut ja sitruunamehu. Kiehauta kastike. Jos lisäät kastikkeeseen jäiset katkaravut, niin keitä kastiketta hetken ajan. Minä tosiaan käytin sulatettuja rapuja, joten kastike vain kiehautetaan, jotta katkaravut eivät sitkisty.
Paista kuhafileet pannussa voin kera. Tarjoile esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Ja tämä kastike tietenkin sopii myös muidenkin kalojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti